Türkçe
English
German
Google ÇeviriÇeviri tarafından desteklenmektedir

Dövme Silme

Dövme geçmişte oldukça sınırlı bir grup tarafından tercih edilse de, günümüzde o kadar yaygınlaşmıştır ki, bundan dolayı pişman olanların sayısı da artmıştır. O an için çok özel gelen bir şekil veya o an için çok özel olan bir isim artık bir şey ifade etmeyebilir. Hatta görülmesine bile katlanılamaz duruma gelinebilir. Çare silmektir. Yaptırmak kadar kolay olmasa da, günümüz teknolojisinde artık istenmeyen dövmelerden kurtulmak mümkün olmaktadır.

 

Dövmeler nasıl silinebilmektedir?

Günümüzde dövme silme işlemlerinde en başarılı olanı lazer ile yapılan uygulamalardır. Bu amaçla Q-switched Nd-Yag lazer cihazları kullanılmaktadır. Dövme boyaları orta deri tabakası (dermis) düzeyine zerk edilmektedir. Lazer ışını üst deri tabakasını geçerek rahatlıkla orta deri tabakasına yani boyanın olduğu katmana ulaşmaktadır. Boya molekülleri tarafından emilen lazer ışınının çok küçük bir alanda oluşturduğu yüksek ısı ile boyanın parçalanmasını sağlamaktadır. Parçalanan boya bileşikleri organizmanın bağışıklık sistemi hücreleri (fagositler) tarafından ortadan kaldırılmaktadır. Lazer ışını koyu renkli boyalar üzerinde daha fazla etki gösterirken, sarı, yeşil gibi açık renkler üzerinde daha sınırlı etkiye sahiptir. Bunun yanında yüz gibi derinin daha ince olduğu ve kanlanmanın iyi olduğu bölgelerde iyileşme süreci daha hızlı ve daha etkili olmaktadır.

 

Dövme silme uygulaması nasıl yapılmaktadır?

Dövme silme işlemi tek seansta bitmemektedir. Her seanstan sonra derinin üst kısmı kabuklanarak veya pullanarak dökülmektedir. Uygulama yapılan bölgenin iyileşmesi yaklaşık 1 ay sürmektedir. Bundan dolayı bir ay aralar ile dövme silininceye kadar 3-6 seans uygulama yapılmaktadır. Uygulama sırasında pek ağrı - acı hissedilmemektedir, nadiren anestezik kreme gereksinim duyulmaktadır.

 

Dövme silme uygulamalarında başarı oranı nasıldır?

Dövme silmede başarı, dövmenin yapılışından başlamaktadır. Başarıyı etkileyen faktörler şunlardır;

 

·         Dövmenin yapılması sırasında verilen boya maddesinin deri içine aynı düzeye verilmesi çok önemlidir. Bu da dövme yapanın profesyonelliğini göstermektedir. Aynı düzeye verilmeyen boyalar yüzünden lazer ışını üst taraflarda tutulmakta, alt düzeydekilere erişememektedir.

·         Tek renk kullanılan dövmelerde başarı daha yüksektir.

·         Belli bir rengin silik veya çok koyu olarak dövmede kullanılmasından ziyade orta koyuluktaki renklerde başarı oranı çok daha iyidir.

·         Kullanılan boya kalitesinin iyi olması, silme işleminin de daha başarılı olmasını sağlamaktadır.

 

Dövme silme olayında ideal olanın boyaların tamamen ortadan kaldırılarak görünmez hale gelmesidir. Siyah renkli iyi yapılan dövmelerde silme işleminde başarı %90 ların üzerine çıkabilmektedir. Ancak silmede temel başarı kriteri, var olan yazının okunmaması veya şeklin ne olduğunun anlaşılamamasıdır.

 

Dövme silme uygulaması öncesi ve sonrası dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir?

Uygulama öncesi;

·         Dövme silme işlemi uygulanacak bölgenin 2 hafta önceden başlayarak güneşten korunması gerekmektedir.

·         Tüyler var ise uygulama yapılacak bölge tıraş edilmelidir.

·         Aspirin gibi kan sulandırıcı ilaçlar tedaviden 2 gün önceden itibaren kesilmelidir.

·         Demir ilacı kullanılıyorsa doktora söylenmeli ve gerekli görüldüğü hallerde belli bir süre kesilmelidir.

·          

Uygulama sonrası;

·         Uygulama yapılan bölgeye aralıklı soğuk kompres yapılması derideki hasarı sınırlamaktadır.

·         Uygulama sonrası 2-3 gün antibiyotikli krem, daha sonra ise iyileşmeyi hızlandırmak için epitelizan krem kullanılmalıdır.

·         Birkaç gün sıcak su uygulaması, sauna, buhar banyosu yapılmamalıdır.

·         Kabuklanmalar düzelene kadar deniz ve havuza girilmemelidir.

·         Seans aralarında güneşten koruyucu kremler ile bronzlaşma önlenmelidir.

0 Yorum

Henüz onaylanmış yorum yok!Yazıya ilk yorumu siz yazarak düşüncelerinizi diğer kullanıcalarla paylaşabilirsiniz..

Yorum Yaz